Himmelska samtal

23 januari @ 19:30 - 21:00

Himmelska samtal för nyfikna (Nybörjarkurs)

Vi får hela tiden frågor om Swedenborg och vår kyrka. Därför håller vi en nybörjarkurs. Det handlar om tre saker. Det viktigaste är livsfrågorna. För att få näring till konstruktiva tankar kring livet använder vi i kursen en välkänd del av Bibeln – Bergspredikan, Matt kap 5-7. Där finns många av de citat vi alla bär med oss. Det är den andra saken.
Den tredje är – förstås – de tankar som vi hittar i Swedenborgs verk. Han skrev mycket men det finns grundläggande idéer som kommer igen hela tiden. De handlar om hur man ska förstå Bibeln och om hur det hjälper oss att hitta rätt i livet.

Alla är välkomna! I Stjärnsalen, ingång t. h. om byggnaden. Hör gärna av er i förväg. Deltagandet är gratis men bidrag tas tacksamt emot.

Leds av Göran Appelgren, pastor i församlingen