Läsning av ”Himmel och helvete”

12 februari @ 19:30 - 21:00

Läsning av ”Himmel och helvete”

i Stjärnsalen.

Swedenborg ber inte det minsta om ursäkt för att han har något nytt att berätta:

”Jag är väl medveten om att många kommer att säga att det är omöjligt att tala med andar och änglar så länge man lever i kroppen, och att många kommer att kalla det fantasier. Andra kommer att säga att jag har spritt idén att man kan tala med andar och änglar bara för att vinna tilltro, medan somliga kommer att säga något annat. Men detta bekymrar mig inte – jag har sett, jag har hört, jag har känt.”
Arcana Cœlestia # 68

Verket Himmel och helvete är en systematisk sammanfattning av det viktigaste som hör till livet efter döden. Den här gången läser vi om saker som himlens form och hur den påverkar änglarna där, hur himlen styrs, hur man håller gudstjänster och om den makt änglarna har att leda allt till den ordning som det är meningen att vi ska hitta.

Den ordningen av ses med den metafysiska termen ”logos”, Ordet. Titta på johannesprologen. Himlen genomsyras av detta logos, gudomlig kraft som fyller änglarna och oss människor här som vill hitta rätt.

Kom gärna och läs tillsammans med oss.
Om du har boken och har tid, så titta gärna på # 191-233.

Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar: