Nattvardsgudstjänst

9 februari @ 11:00 - 12:00

Nattvardsgudstjänst

Tänk om Adam, Eva och ormen inte alls är en Adam, en Eva och en orm. Tänk om alla tre finns inom dig!

Bibelns berättelser har som all annan vishetslitteratur som uppgift att få oss människor att skärpa till oss, tänka efter, fundera på om det är någon kunskap och insikt som vi ännu inte har upptäckt här i livet.

Visst har det hänt att du drabbades av en riktigt klok tanke som fick dig att omvärdera rätt mycket av ditt liv. Kanske inte så ofta, men ibland.
Så vad skulle det betyda ifall Adam, Eva och ormen inte alls är en Adam, en Eva och en orm men att alla tre finns inom dig!
Den här delen av Bibeln beskriver inte en fysisk verklighet utan en andlig verklighet – den som finns inom dig. Allegorin, liknelsen, sagan är till för att vi ska kunna tänka andliga tankar utan att fastna i den naturliga världen.
Det finns en Adam, en Eva och en orm inom varje människa. Och Adam är inte en man, och Eva är inte en kvinna. Båda, alla tre handlar om vad som sker i våra innersta tankar och känslor.
Det handlar om ett sluttande plan där vi börjar med att vilja göra det som är rätt, sedan tvekar och till slut ger efter för krafter som vi – faktiskt – vet kommer att leda oss fel. Resten av Bibeln handlar om hur vi ska komma tillbaka till det som vi alla längtar efter – ”paradiset” – ett tillstånd som är olika för alla men har det gemensamt att det där finns välvilja, gemenskap och glädje – för alla.

Nattvarden handlar också om hur vi ska hitta tillbaka, så välkomna att delta i firandet av nattvarden som är en del av gudstjänsten denna söndag. Varmt välkomna!

Gudstjänsten leds av pastor Göran Appelgren

Evenemang Kategori: